%d1%81-%d0%be-%d0%be-%d0%bf-%d1%88-%d1%82-%d0%b5-%d0%bd-%d0%b8-%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d0%b4

Се известуваат студентите запишани во I (прва) година во учебната 2022/2023 година дека учебната година ќе започне на 3 Октомври 2022 година (понеделник) со официјален прием во 10:00 часот во Аулата на Филозофскиот факултет.

Агенда за приемот:

10:00 – Поздравен говор, проф. д-р Ратко Дуев, Декан на Филозофскиот Факултет (Аула, Филозофскиот факултет)

10:10 – Свечено доделување на стипендиите од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Скопје на првите десет рангирани студенти на Филозофскиот факултет на Конкурсот за упис на студенти за учебната 2022/2023 година (Аула, Филозофскиот факултет)

10:20 – Доделување на членски карти за Националната и Универзитетска Библиотека „Св. Климент Охридски“, Скопје (Аула, Филозофскиот факултет)

10:30 – Прием на студентите по Институти (согласно приложениот распоред за прием на студенти по Институти и предавални)

14:00 – Изложба и излагање на Ростислав Прокопјук (Сала за седници, прв спрат)