%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b7%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%98%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b8%d1%83%d0%bc

Информации за симпозиумот по повод чествувањето на Светскиот ден на филозофијата востановен од УНЕСКО, оваа година со онлајн симпозиум на тема „Промислување на пандемиите“ на кој ќе земат учество реномирани филозофи, професори и истражувачи. Утре започнуваме во 10:00 часот, а заинтересираните да го следат симпозиумот ќе можат да го сторат тоа преку следниот линк на Zoom: https://zoom.us/j/93381230075. Настанот ќе биде пренесуван во живо и на ФБ страниците на Филозофското друштво на Македонија и на Филозофски факултет – Скопје како организатори на 17. одбележување на Светскиот ден на филозофијата во Македонија.