%d0%be%d0%b4%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b6%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%9a%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-100-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d0%b4-%d0%bf%d1%80%d0%b2%d0%b8%d0%be

Одбележување на 100-годишнината од првиот академски час на Филозофски факултет во Скопје

Почитувани,

          Имаме чест и задоволство да Ве поканиме на „Одбележување на 100-годишнината од првиот академски час на Филозофски факултет во Скопје“, денот на Филозофскиот факултет во Скопје во состав на  Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“  Скопје, што ќе се одржи на 16. XII 2020 година во 13 ч. За следење на настанот приклучете се на следниов линк:

https://zoom.us/j/98905252208

Webinar ID: 989 0525 2208

ПРОГРАМА

16. XII 2020 г.  (среда)

13:00-13:10 ч Обраќање на Деканот проф. д-р Ратко Дуев

13:10-13:20 ч Обраќање на Ректорот проф. д-р Никола Јанкуловски

13:20-13.30 ч Обраќање на Претседателот на МАНУ проф. д-р Љупчо Коцарев

13:25-13:30 ч Поздравно обраќање на  г-ѓа Мила Царовска Министер за образование и наука

13:30-13:40 ч Обраќање на  Претседателот на Владата на  Р. С. Македонија, г-дин Зоран Заев

13:40-13:45 ч Поздравно обраќање на  Претседателот на Собранието на Р. С. Македонија, г-дин Талат Џафери

13:45-13:50 ч Обраќање на  Претседателот на Р. С. Македонија, г-дин Стево Пендаровски

13:50-14:00 ч Промоција на Јубилејниот број на Годишниот зборник на Филозофскиот факултет во Скопје

https://zoom.us/j/98905252208

Webinar ID: 989 0525 2208