%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%83%d1%87%d0%b5%d1%9a%d0%b5

Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје

Филозофски факултет – Скопје

Денови на доживотното учење

Голем амфитеатар на Филозофскиот факултет во Скопје

6. X 2021 година, 12:00 часот


https://us06web.zoom.us/j/85980555737?pwd=dUtuK3BneEVEOWhRRmQ3ZWxIOThoZz09

Meeting ID: 859 8055 5737
Passcode: 0000

  • Поздравно обраќање – проф. д-р Никола Јанкуловски, ректор на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје
  • Поздравно обраќање – проф. д-р Ратко Дуев, декан на Филозофскиот факултет – Скопје
  • „Високото образование и доживотното учење – улогата на ЦДУ во реализирање на концептот“- проф. д-р Елена Ризова, раководител на Центарот за доживотно учење
  • „Образованието на возрасните и доживотното учење“, проф. д-р Зоран Велковски
  • Г-ѓа Аделина Алији, директор на ЈУ Центар за образование на возрасните
  • Г-ин Kurt Wüthrich, директор на канцеларијата Helvetas Macedonia