%d0%b2%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%9a%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b1%d0%b0%d1%82

Ве покануваме на отварање на изложбата

ЦРНОГОРСКО КИРИЛИЧНО ПЕЧАТАРСТВО

ВО СОПСТВЕНОСТ НА МАТИЦА ЦРНОГОРСКА

ВО СКЛОП НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО 100 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ ВО СКОПЈЕ

Обраќање на

Проф. Д-р. Ратко Дуев, декан на Филозофскиот факултет-Скопје Марија Перовиќ, амбасадорка на Црна Гора во Р.С. Македонија Драган Радуловиќ, претседател на Матица Црногорска

Хол на Филозофски факултет-Скопје

Вторник, 10.11.2020 година во 12 часот


Матица црногорска и Филозофски факултет Ве покануваат на омаж посветен на дел професори и студенти од Филозофскиот факултет-Скопје со црногорско потекло

Обраќање на

За проф. Д-р. Васо Томановиќ зборува проф. Д-р. Димитар Пандев

За проф. Д-р. Андрија Лаиновиќ зборува проф. Д-р. Далибор Јовановски

За студентот Радован Зоговиќ зборува проф. Д-р. Весна Мојсова- Чепишевска

За студентот Блажо Орландиќ зборува проф. Д-р. Борче Илиевски

Хол на Филозофски факултет-Скопје

Вторник, 10.11.2020 година во 11 часот